Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα?


Έχουν αρχίσει όλοι και εύχονται τόσο πολύ από σήμερα, που αναγκάστηκα να κοιτάξω 2 φορές την ημερομηνία στον υπολογιστη μου για να δω ότι λέει 24 κι όχι 25. Καλα βέβαια, άμα πας στο Σύνταγμα κι είναι πρωί, πρέπει να είσαι αγκαλιά με το ημερολόγιο για να θυμάσαι ότι είναι χριστούγεννα! Όχι ότι πέρυσι που χε την Άρτα με τα Γιάννενα πάνω ήταν καλύτερο, αλλά τέλοσπάντων κάπου στο ενδιάμεσο δεν μπορούν να τα βρούνε?
Κάλαντα-κάλαντα-κάλαντα....φέτος δεν άκουσα! Κοιμήθηκα αργά χθες,ξύπνησα αργά σήμερα, ή έκανα μέσα μου ντιλίτ ότι κουδούνι χτύπαγε, ή πέρασαν το σπίτι για στοιχειωμένο και δεν χτύπαγε κανείς. Γιατί σ αυτό το σπίτι είμαστε γνωστοί σκρουτζ , και τα χριστούγεννα πέφτει φεης κοντρόλ για να μπει άνθρωπος. Χτυπάει κουδούνι,ακούγεται ένα "μην ανοίξεις!!! Για κάλαντα θα ναι!!" (και θα μας φάνε μάλλον), ξαναχτυπάει: "μήπως είναι ο θείος Τάκης??", ξαναχτυπάνε: "Ναι ρε σεις, ο Τάκης θα ναι ανοίχτε!"', κτλ-κτλ!
Αφού λοιπόν ο καιρός κάνει τα δικά του αποφασίσαμε να κάνουμε κι εμείς τα δικά μας,κι έτσι η μάνα μου χρονιάρες μέρες τηγανίζει καλαμάρια... Αύριο είμαστε ικανοί αντί για γαλοπούλα να φάμε ψαρόσουπα! Βλακεία καιρός!
Άσε που φέτος τα χριστούγεννα θα τα περάσω μέσα,και θα χάσω βαθύτατες εορταστικές χριστιανικές παραδόσεις: το βράδυ των Χριστουγέννων να μην μετράω τί πίνω (και μετά να μην βλέπω ποτέ ξανά στη ζωή μου βίντεο απ αυτό το βράδυ), και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς να τρώμε εορταστικό δείπνο στα γκούντις. Toυλάχιστον όμως θα χω χρόνο να πάρω σβάρνα τις χριστουγεννιάτικες ταινίες, παρέα με τους κουραμπιέδες, και όπως έλεγε μια χριστουγεννιάτικη που χα δει κάποτε (με τον μίκυ βέβαια αλλα λέμε) : "Ευτυχισμένα Χριστούγεννα Έυα!" (τα συγχαρητήρια μου στον μεταφραστή!)

2 σχόλια:

Darthiir the Abban είπε...

Ε άμα τρως κουραμπιέδες μια χαρά Χριστούγεννα θα περάσεις, άσε το αλκοόλ ήσυχο φέτος!!! :p

Χρόνια πολλά βρε!
(26, μην κοιτάς το ημερολόγιο, ευχόμαστε καθημερινά!!!)

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

Mετά απο 4 διαφορετικές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες, όντως μια χαρά Χριστούγεννα πέρασα! Οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα πάλι όχι τόσο!
Χρόνια Πολλά!! (αγκέν εντ αγκέν εντ αγκέν!)